De poef: (niet) geschikt?

De poef: (niet) geschikt?

Een poef op kantoor wordt vaak gezien als ongepast en niet zakelijk, maar het heeft wel degelijk zijn voordelen. Zo is het namelijk erg klein in formaat en licht van gewicht, dus simpel mee te nemen en te verplaatsen. Daarnaast zijn ze in allerlei maten en kleuren verkrijgbaar en dus passend in de meeste interieurs. Verder bestaan er ook nog zogenaamde hockers. Deze poefs zijn groter dan de bekende variant en zijn dan ook meer geschikt voor in de huiskamer in plaats van op kantoor. Het is daarentegen wel zo dat ze een zakelijke uitstraling hebben, omdat ze vaak lijken op een kleine bank. Maar waarom zou je wel of niet een poef/hocker in het kantoor plaatsen? Door dit artikel te lezen kom je erachter!

De poef

Zoals gezegd is de poef erg bekend onder de mensen en het staat erg leuk in een huiskamer, maar vaak misstaat hij op kantoor. De van oorsprong verhoogde versie van het kussen is niet alleen bruikbaar als zitvlak, maar ook als voetensteun. Dit lijkt misschien kinderachtig, maar op kantoor kan het laten zien dat je verstand hebt van styling en graag speelt met allerlei producten. Daarbij zijn er ook soorten waarbij ze pootjes hebben en dus voor wat meer stevigheid zorgen. Dit lijkt dan al een stuk meer op een hocker, maar de vulling is doorgaans wat zachter en dus aangenamer. Kort samengevat is de poef dus klein, licht en lekker zacht om op te zitten of te gebruiken als voetensteun, dus hij is ideaal voor in kleinere ruimtes. Dit kan natuurlijk ook gewoon op kantoor zijn. 

De hocker

De hocker is wat groter qua formaat in vergelijking met de poef en lijkt daardoor meer op een klein bankstel. Veelal is het ook mogelijk om dit meubelstuk vast te klikken aan de rest van het meubilair in de woonkamer. Uiteraard staat er op kantoor geen bankstel, dus is de hocker ook los verkrijgbaar. Ook al nemen ze wat meer ruimte in beslag, ze zijn nog steeds multifunctioneel en dat zorgt ervoor dat de ruimtebesparing minder belangrijk is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om deze grote poef te gebruiken als zitgedeelte, als bijzettafel (met een dienblad erop) of als voetensteun, mits hij laag genoeg is. Het ontbreekt dus niet aan de mogelijkheden. En of hij op kantoor ook bruikbaar is? Dat ontdek je op Officetopper.