Ergonomie producten voor op de werkvloer

Ergonomie producten voor op de werkvloer

Ergonomie op de werkvloer is men steeds belangrijker gaan vinden binnen verschilende bedrijven en instanties. Het woord ‘ergonomie’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet). Ergonomie kan worden gedefinieerd als de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving, en heeft als doel om ervoor te zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers wordt verzekerd. Een ‘ergonomisch verantwoorde’ kantooromgeving is een werkomgeving die niet alleen de productiviteit bevordert, maar ook de veiligheid en gezondheid van het personeel. Verschillende instanties, zoals in Nederland bijvoorbeeld de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), zien er dan ook op toe dat elke werknemer van een bedrijf zijn of haar werkzaamheden kan verrichten binnen een werkomgeving die ergonomisch verantwoord is. De laatste jaren hebben ook steeds meer kantoorartikelen naast hun ‘gewone’ variant, een ‘ergonomisch verantwoorde’ variant gekregen. Bekende voorbeelden zijn onder andere de nieuwe ergonomische bureaustoelen en bureautafels. Daarnaast bestaan er ook diverse ergonomie producten voor op het kantoor waar u wellicht nog niet bekend mee bent maar die wel de ergonomie op de wekvloer in grote mate kunnen bevorderen. In dit artikel lichten we drie bijzondere ergonomie producten uit die u kunt vinden binnen onze online collectie.

Artzt Vitality Balanszitting

Een van de meest belangrijke aandachtspunten van de (arbeids)ergonomie is de zithouding. Immers, bij veel banen moet men gedurende langere periodes zittend werken achter een bureau; al helemaal wanneer men werkt op een kantoor. Daarom is het eerste ergonomie product dat wij uitlichten een uit de categorie ‘gezond zittend’: de Artzt Vitality Balanszitting! Deze balanszitting van het merk Artzt Vitality verandert uw bureaustoel in een volledige zadelstoel. Daarmee verbetert hij gemakkelijk uw houding en voorkomt het rugproblemen. De balvormige onderkant zorgt voor vrije beweging in alle richting en verbetert zo uw core stabiliteit. De balanszitting is verkrijgbaar in vier kleuren en wordt geleverd in een handige mesh tas, zodat u hem altijd mee kunt nemen (naar bijvoorbeeld het theater, vergaderingen of studieplekken).

Muis 3M optisch ergonomisch

De ergonomie trend heeft de afgelopen jaren ook gezorgd voor de opkomst van een nieuw soort computermuis, die een heel andere vorm heeft dan haar niet-ergonomische traditionele variant. De muis 3M optisch ergonomisch is een mooi voorbeeld van zo’n speciaal ergonomisch gevormde computermuis, die de gebruiker moet helpen om RSI (ook wel ‘muisarm’ genoemd) te voorkomen. Deze plug-and-play muis 3M heeft een uniek, ergonomisch verticaal greep ontwerp waarvan het klinisch is bewezen dat het spierspanning en ongemak vermindert. Deze muisvorm verbetert uw comfort doordat uw armen en schouders tijdens het computeren in een meer ontspannen, neutrale positie komen te staan. Men kan gemakkelijk en elektronisch scrollen door middel van een enkele klik.

Documentenhouder Kensington flexclip antraciet

Tenslotte willen wij van Ergonomievinden.nl deze handige documentenhouder van het merk Kensington nog even benoemen. De FlexClip documenthouder kan worden gebruikt om bijna elk kantooritem aan te bevestigen: concepten, agenda’s, notities of zelfs sleutels. De eenvoudig te plaatsen flexibele arm met zwanenhals zorgt dat u het papier op elke gewenste locatie kunt plaatsen. De FlexClip heeft een compact en draagbaar ontwerp, en kan eenvoudig worden bevestigd aan laptops, tft- of CRT-monitoren. Deze documentenhouder is door zijn kleine formaat gemakkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld een laptoptas.