Tips om ergonomisch te zijn op kantoor

Tips om ergonomisch te zijn op kantoor

Veel mensen zitten de hele dag op kantoor. Een groot deel van deze mensen weten niet goed hoe je goed aan je bureau moet zitten en hoe je je werkomgeving moet opstellen om gezond en comfortabel te blijven. Dit is belangrijk om te weten want als je werkomgeving niet goed is opgesteld kun je erg veel klachten krijgen en dit is niet de bedoeling. Hierom bespreken we in dit artikel een paar tips hoe je het best alles kan inrichten en hoe je moet doen zodat je later geen klachten krijgt.

Stoel

Je stoel is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Dit komt doordat je er in de meeste gevallen 8 uur per dag op zit. Hij moet comfortabel zijn, genoeg steun bieden en de goede hoogte hebben zodat je geen last van je rug en nek krijgt. Er spelen een aantal factoren mee, op de juiste manier zitten, in de juiste hoek naar je scherm kijken en in vergelijking met je bureau op de goede hoogte zitten. 

Ergonomisch op kantoor

Leescomfort

Het leescomfort is belangrijk om vermoeiing van de ogen tegen te gaan. Hierbij moet je dus rekening houden met de afstand tussen de ogen en het scherm, de hoek van je zicht als je naar het scherm kijkt en de plaatsing. Een tekst op een scherm wordt 20% langzamer gelezen dan een tekst op papier. Op 160 cm afstand moeten de objecten op het scherm goed zichtbaar zijn voor iemand met een goed gezichtsvermogen. Op 50 cm afstand kan een goede leesbaarheid worden gewaarborgd. De hoogte van het scherm is bij iedereen anders en moet dus ook per individu worden afgesteld. De afstand tussen het scherm en de ogen moet 50 cm zijn. Via Beetronics.nl zijn schermen van verschillende groottes te koop. Kijk welke je het pretigste vindt.