Ziek zijn, wat zijn de gevolgen?

Ziek zijn, wat zijn de gevolgen?

Als u onverwachts langdurig ziek wordt moet er gezorgd worden voor een goede communicatie om de gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen tussen de werkgever en de werknemer.

Het is de bedoeling dat een werknemer terugkeert op de werkvloer binnen de eerste twee jaren van ziek zijn, er kan een ander regeling komen voor de re-integratie. Een werknemer gaat voor een periode minder uur per week aan de slag, een werknemer kan vanuit huis of een andere werkplek werken met een aangepaste werkzaamheden. Of de werknemer moet ander werk zoeken dat geschikt is in een bepaalde situatie. Een werknemer die langer dan twee jaar ziek is kan vervolgens in aanmerking komen voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Hiervoor moet er wel aanspraak gemaakt worden op de uitkering. Een verzekeringsarts kan verklaren of u voldoende geschikt bent om te gaan werken of juist niet. Als u het niet eens bent met de beslissing dan kan hier tegenspraak op gemaakt worden binnen 14 dagen. Een advocaat kan hier goed bij ondersteunen en bijstaan, zodat er meer kans is op een positieve uitslag.


Ziektewet

Is uw uitkering afgewezen? Dan kan er overwogen worden om ondersteuning te vragen en vervolgens bezwaar te maken. Op diverse websites heb je de mogelijkheid om de juiste advocaat te vinden bij de juiste situatie. Een advocaat vergelijken gaat al simpel via het beoordelen van pitches, zodat je zelf kan kiezen bij welke advocaat je je fijn bij voelt. Een voorbeeld van een zoekopdracht kan zijn: ik zoek een advocaat die mij kan ondersteunen bij de ziektewetuitkering in regio Amsterdam. Vervolgens komen hier een aantal beschikbare advocaten uit die verschillende pitches voorbereiden. Op basis hiervan vinden rechtszoekende en advocaten een perfect match. Een betrouwbare, simpele en makkelijk manier om een juiste advocaat te vinden kan via het bedrijf Lawspot.